VOEDING


Hoe lukt dat anderen toch altijd?

De gezondheid goeroes en fitgirls vliegen je om je oren. Iedereen zit aan de groene smoothies en lijkt het leven van zijn dromen te leven, terwijl jij dagelijks klachten hebt, niet lekker in je vel zit of niet weet waar je moet beginnen om je beter te voelen. 

Ook jij probeert gezond te leven, te bewegen en positief te zijn, maar toch heb je het gevoel dat je er nog niet bent. Dat je nog iedere maand klachten hebt rondom je menstruatie bijvoorbeeld en niet de energie hebt die je zou moeten hebben om nog alles uit het leven halen.

Hoe gaat het jou lukken?

Kennis. Kennis is de sleutel tot verandering. Dat gaat ervoor zorgen dat jij snapt hoe je lichaam in elkaar zit, waarom je bepaalde klachten hebt en hoe het komt dat je na sommige aanpassingen je zelfs soms fantastisch voelt om je vervolgens toch weer minder goed te voelen. Door letterlijk voor je te zien welke patronen jij hebt, je bewust te worden van wat je lichaam echt nodig heeft en op welke momenten jij je wel en juist niet goed voelt, kun je ervoor zorgen dat je veel stabieler wordt, je lekker in je vel zit en de motivatie hebt om het zo te houden.

 

Voeding en leefstijl gaan we aan werken

1. Voeding

Met de juiste voeding kan je er echt voor zorgen dat je hormonen meer in balans komen en je je echt beter gaat voelen. Het is belangrijk om goed, vers en het liefst biologisch te eten. Om je hormonen in balans te brengen is het goed om je suikerspiegel stabiel te houden.
Door 3 maaltijden per dag te eten houd je je suikerspiegel stabiel en geef je je lichaam de kans om energie te sparen voor herstel. Zorg ervoor dat je tijdens de maaltijd dus wel voldoende eet zodat je lichaam voldoende calorieën binnen krijgt en je geen last hebt van honger. Tijdens een consult gaan we samen kijken naar je voedingspatroon en wat hierin verbeterd kan worden en je klachten kan doen verminderen.

2. Darmen

Als je darmen niet goed werken dan kan dit leiden tot verschillende problemen in je lichaam. Je darmen worden het tweede brein genoemd. Eén van de problemen is dat voedingsstoffen niet goed opgenomen worden en je daardoor een tekort aan vitamine en mineralen kan oplopen. Je kan te maken krijgen met prikkelbaardarm syndroom, wisselende ontlasting of bijvoorbeeld obstipatie.
De darm is de poort van je gezondheid. Zonder dat jij je daar misschien bewust van bent, heb jij de sleutel in handen. Een gezonde spijsvertering is dus heel belangrijk om je hormonen in balans te krijgen en te houden. Als je problemen hebt met je spijsvertering kost het je lichaam veel energie om dit op orde te brengen. Hormonale klachten gaan vaak hand in hand met darmklachten. Tijdens een consult gaan we samen kijken naar je voedingspatroon en wat hierin verbeterd kan worden en je klachten kan doen verminderen.

 

3. Vitamine

Het kan heel goed zijn dat je een tekort hebt aan bepaalde vitamine of mineralen zonder dat je dit weet. Het is dus altijd goed om dit te laten testen. En dan daarna te gaan ontdekken waar dit tekort door veroorzaakt word. Voor een quick fix kun je dit tekort aanvullen met hoogwaardige voedingssupplementen. En daarnaast de oorzaak van dit tekort op te lossen door onder andere de voeding. Stress remt de aanmaak van onze gelukshormonen, aminozuren in eiwitten zijn de basis voor de aanmaak van onze gelukshormonen.  Dus door de juiste voedingstoffen te eten ga je weer terug naar Happy Hormoons. Hier is zoveel over te vertellen en dat neem ik allemaal mee in de programma's.

 


"Je hormonen zijn net een groot orkest,
de muzikanten spelen in harmonie met elkaar samen door de opdracht van de dirigent.
En als er dan ergens iets mis gaat klopt het geheel niet meer.
Als er één hormoon niet goed werkt dan raken de overige hormonen
uit balans en ontstaan er klachten."